Julgodis och gran
Publicerat den

Idag har jag varit hos mamma och pappa. Vi bakade bland annat julgodis. Pappa och jag lagade knäck, Mathias och My lagade fudge och Mamma och Andreas gjorde vanilj/choklad kulor. Allting blev väldigt gott och alla fick lite ont i magen efter allt provsmakande av godiset.
Vi passade även på att pynta ihop julgranen. Mamma och pappa hade införskaffat en ny plastgran eftersom att dom inte kunde hitta julgransfoten till den gamla. Men när vi började packa upp alla lådor med julpynt så hittade vi julgransfoten till den gamla! Så typiskt. Det blev helt plötsligt en gran över och då sa mamma att jag och Patrik kunde få den gamla. Och då blev jag jätte glad! För det är ju granen som jag växt upp med så det var väl klart att jag ville ha den!

Mammas, Pappas och Andreas gran blev i alla fall mycket fin. Och det ska våran också bli!





Torsten blev mycket nöjd när julgranskulorna kom fram. Men efter all lek så måste man ju faktiskt vila lite..



1 vecka kvar till Julafton!
Publicerat den

Idag är det en vecka kvar till Julafton! Helt otroligt! Tiden går så fort.
Klockan är kvart i tre och det enda som Patrik och jag har åstadkommit idag är att plocka upp båten ur vattnet. DET VAR VERKLIGEN PÅ TIDEN! Stackars lilla båten låg kvar där vid bryggan alldeles ensam. Vi har haft så fullt upp varje helg så det har inte blivit av förrän nu. Det snöade samtidigt som Patrik körde båten i land. Det såg lite kul ut.
Nog tjatat om båten nu!

Annars vet jag inte vad som händer idag. Tända en brasa vore trevligt. Så det blir lite varm inomhus. Men först bär det nog av till ICA för att handla mat tror jag. Vi får se vad som händer..

Igår bjöd förresten farmor alla sina barnbarn på tacos och lite julpyssel. Det var mycket trevligt. Men vi tyckte nog att julpyssel var roligare när vi var små. Så det blev ansiktsmålning av farmor och Andreas medan alla andra nöjde sig med att prata och bara umgås.

(Här är alla kusiner på pappas sida + farmor)

(Farmor och Mathias)

(Farmor målar Andreas)

(Stackars Andreas, detta blev resultatet när alla hade lagt sig i och ville måla. Tur att han är söt)




Julklappar till mig själv
Publicerat den

Idag har jag varit på Erikslund i Västerås och köpt julklappar till mig själv. Ett par svarta jeans från Cubus och en creme vit stickad tröja från Lindex. jag tycker att man borde få kosta på sig lite julklappar till sig själv, speciellt när man verkligen behöver ett par nya byxor och lite varmare tröjor.

Ikväll börjar förresten Jamie Olivers Julmat på Sjuan! :D Det måste jag se!





Julen närmar sig
Publicerat den

Igår var det 3:e Advent och Julen böjar nu närma sig.. Alla julklappar är inhandlade vilket är otroligt härligt. I år är jag inte ute i sista sekund.
Det börjar även närma sig avresa till England. Jag måste fixa presenter till värdfamiljen kom jag på.. Det har jag ju inte gjort ännu. Undrar vad man ska hitta på?
Annars så tror jag inte att det händer så mycket den här veckan. Jag hade tänkt att köpa ett par nya jeans åt mig själv någon dag.
På fredag är det Julpysseldag hos farmor med alla hennes barnbarn! Det ska bli superskoj även om alla barnbarn utom Andreas är över 18. (Julpyssel blir man väl aldrig för gammal för!!!)

Nu är det snart dags för kvällsmat. Tyvärr så är fantasin dålig när det gäller att komma på olika maträtter så idag blir det hederlig husmanskost i form av Stuvade makaroner med falukorv.




Mummsigt värre
Publicerat den

Snubblade över detta recept på recept.nu...

Känns inte detta helt fel?




1 Månad kvar!
Publicerat den

Idag är det bara en månad kvar tills jag far i väg till England!! HELT OBEGRIPLIGT! Jag får en smula ont i magen så fort jag tänker på det. Men det ska samtidigt bli oerhört spännande.
Jag har börjat fundera på vad jag ska packa ner i resväskan.. Det är svårt. Vad har man med sig när man ska vara borta så länge? Förhoppningsvis kommer jag att lista ut det innan det är dags att ge sig av.

Förövrigt så vill jag ha massor av julgodis! Jag har mensverk och ett fruktansvärt julgodisbegär!!!!!