En värmande kopp te
Publicerat den

Idag började dagen med en tallrik tomtegröt och en knäckemacka med julskinka på. Det var gott. Lite senare blev det en frisk promenad i det soliga vädret. Men det var inte så härligt som det låter eftersom att det typ blåste storm ute.
Senare på dagen for jag in till stan för att möta upp Patrik efter jobbet. Han sulle klippa sig och sen skulle vi titta efter en varmare jacka åt honom. Dom hade rea på fridolf så det slutade med att han fick med sig två fina jackor med sig hem. En vinter och en höst/vår jacka.
Jag fick även två nya BH:ar från Lindex. Super! Jag behövde verkligen nya.

Annars så har det varit en lugn och fridfull dag.
Imorgon ska jag förresten prova Zumba framför tv'n. Det lär bli roligt för de grannar som går förbi vårat hus. Jag har en känsla av att jag kommer att stå och skratta åt mig själv jag med.
Hoppas det blir kul.

Nu ska jag ta mig en värmande kopp te och en kamel-pepparkaka!



En smula julstämmning
Publicerat den

Igår var det första advent. Och i år är faktiskt julgardinerna redan uppe! Förra året tror jag inte ens att vi hade nån jul här hemma. Patrik och jag flyttade ju hit för ett år sedan och då bodde vi i stort sett i kartonger så vi orkade inte riktigt fixa med en massa julpynt och grejjer. Det enda som fattas nu i julpyntsväg är gardiner till köket samt julstjärnorna. Jag har ingen aning om vart dom har tagit vägen. Jobbigt om man måste köpa nya.. Jag får försöka leta lite till.
Jag griljerade även min första julskinka igår! :D Så imorse blev det en hederlig julknäckemacka med julskinka och senap. MUMMA! Jag ska äta julskinka varje dag! Älskar julskinka!
Det blev lite pepparkaksbak också. Men bara hälften av degen. Resten ska jag fortsätta med idag.

Så idag blir det Jul-Mys-Dag med mig själv. Pepparkaksbak, en till julskinkemacka kanske och min favorit julfilm "Home Alone" :D




En dag på stan med Cecilia
Publicerat den

Man kanske kan lista ut genom rubriken vad jag har gjort idag. Men jag tar det en gång till ifall det är någon som har missat hur rubriken lyder. Jag har haft en dag på stan med bästa Cecilia! Och det har som vanligt varit superkul. Den kvinnan är rolig! Och jag kommer sakna min vän så otroligt mycket när jag far till England (precis som jag kommer sakna pojkvän och familj)! Det är tur att det är nära till dom brittiska öarna. Och det är tur att det finns skype!

Jag hittade förövrigt denna supermysiga kofta på lindex. Det kommer vara min vinterfavorit. Om det nu blir någon vinter. Annars får den vara det ändå.




Vart är snön?
Publicerat den

Jag längtar så sjukt mycket efter snö. Jag tycker att det är dags för vinter nu. Det känns ju inte som att det är den 1:a advent på söndag direkt. Men jag ska försöka få till julkänslan ändå. På lördag tänkte jag byta till julgardiner och även baka lussebullar och pepparkakor. Jag skulle hemskt gärna vilja baka lite julgodis också. Fudge och knäck. Men vi får se hur det blir med den saken.
Just nu sitter jag framför brasan. MYSIGT! Och jag har lyckats starta den helt skälv, trots att veden var blöt! Helt otroligt.

Snart kommer Patrik hem med thaimat! :D


Bild på vårat hus från förra året. Nu längtar jag ännu mera efter snö!!!



I Januari bär det av!
Publicerat den

Nu är det bestämt! I början av Januari bär det av till England i ett år. Familjen jag ska bo hos verkar supertrevliga! Dom bor i en liten stad som heter Chippenham.
Det hela känns så overkligt.. Nästan lite ont i magen.



Träff med Cecilia + Mormors och Morfars gård
Publicerat den

Idag träffade jag min kära vän Cecilia. Vi började med att ta en lunch på Café Magnifik. Det var gott och det var alledels lagom mycket mat, man blev liksom inte övermätt.
Sedan gick vi vidare på stan för att kika på vad affärerna hade att erbjuda. Jag såg massor med fina saker som jag kan önska mig i julklapp. Något som jag verkligen behöver är ett par nya skor. Gärna varma dessutom. Sulorna på mina nuvarande skor är en aning slitna, det rinner liksom in vatten i skon om det regnar. Inte bra.
Vi hade mycket trevligt som vanligt. Det är alltid kul att få vara lite onormal ibland :)


Just nu sitter jag och kollar igenom gamla bilder på datorn och försöker redigera endel av dem i photoshop. Jag hittade bilder på mormors och morfars gård och det är svårt att inte bli nostalgisk. Det finns så mycket minnen. Känns lite sorgligt att gården inte längre finns kvar i släkten. Jag försökte få bilderna att se lite gamla ut. Tycker faktiskt att det blev okej. Jag är ju nybörjare när det gäller photoshop så jag är nöjd.







Bilderna är tagna med Samsung WB2000.





Hockey Hockey
Publicerat den

Idag har jag, Patrik, Pappa, Mamma, Andreas, Mathias och My varit och tittat på när Djurgården när dom mötte Timrå. Det blev vinst med 3-0 för Djurgården. Super!
Pappa fick hockey-biljetter av Mathias och My i födelsedagspresent och då bestämde vi oss alla för att följa med. Det är verkligen superkul att gå och titta på det live! Det är roligt med hockey i TV-rutan också men det är roligare att vara där när det händer :P Det blir en annan sorts stämmning.

Annars så har det inte hänt så himla mycket i helgen. Igår var det fredag och då tittade vi på Idol. Jag förstår inte varför vi gör det egentligen för jag tycker bara att det är audition-turnen som är rolig. Men så var det i alla fall. Vi åt även en bit mat. Det brukar man ju göra nämligen..

Imorgon är det söndag och då vet jag inte riktigt vad som väntar. Vi skulle behöva plocka upp våran båt som fortfarande ligger kvar vid bryggan. Som ni säkert har märkt så är det inte båtväder ute länge.

Jag avslutar inlägget med en suddig hockey-bild som är tagen med mobilen (Det är just därför som den är suddig..)




Grattis Pappa!
Publicerat den

Idag fyller min pappa år. Så jag har precis kommit hem från ett 42-års kalas. Det bjöds på god mat och gott fika. Och självklart trevligt sällskap. Det var familjen plus Jaana och Kalis som var där.
Tyvärr så tog jag inte så mycket bilder, vi satt och pratade en herrans massa så jag hade inte tid :P Hehe.
Men det blev i alla fall några kort på när pappa öppnar presenter.


Detta var den enda bilden som han stod tilla på, och dessutom så såg han någorlunda normal ut.
Alla andra bilder var ungefär i den här stilen:

Världens bästa pappa <3



Nikon D3100
Publicerat den

Hej hej!
Jag har varit jätte dålig på att uppdatera bloggen på senaste tiden. Och nu måste jag ju verkligen uppdatera eftersom att jag har en ny kamera! En Nikon D3100. Superkul! Jag måste ju ha en bra kamera när jag ska ut i världen på äventyr. Förhoppningsvis så kommer jag bli bra på att fotografera också, hehe. Måste bara hitta lite inspiration och framförallt så måste jag lära mig hur kameran fungerar. Det sägs ju att man blir bättre ju mer man övar.. Så vi får hoppas på det helt enkelt.

(Internetbild)


(Egena bilder på min nya kamera. Tagna med Samsung WB2000)




Imorgon fyller min lilla pappa 42 år :) Så igår for jag iväg till Erikslunds shoppingcentrum för att inhandla en present, helt på egen hand. Ibland tycker jag faktiskt om att gå i affärer själv. Då kan man ta det lugnt och titta in i precis vilken butik man vill. Men det kändes dock lite konstigt att äta lunch själv. Jag visste inte riktigt vart jag skulle fästa blicken. Om man åker med en vän så faller det sig ju naturligt att man tittar på varandra.. Men men, det gick bra i alla fall.
Jag hittade en present till pappa och så hittade jag ett par jeans till mig själv för 199 kronor på Cubus. Super! Dessutom så hade dom rea på pippi-tröjor på gina tricot. 99 Kronor! Jag har velat haft en sådan en hur länge som helst.




Imorgon när pappa ska firas så ska jag komma ihåg att ta med kameran. Så alla kan få se min supersnygga skläkt :D haha!
Nu börjar det snart bli dags för kvällsmat. Ikväll blir det suvade makaroner med antingen korv eller köttfärslimpa. Vi får se hur det hela slutar.

Avslutar med en bild som är tagen vid Patriks pärons brygga.
(Alla bilder kommer från och med nu vara tagna med min Nikon D3100 om inget annat anges)