Härliga Vinter Tisdag!
Publicerat den

Idag har det inte hänt så mycket förutom att Mockfjärds har varit hemma hos oss och kollat på våra fönster. Vi skulle verkligen behöva få dom utbytta. Dom är inte ett dugg täta. När man står i närheten av ett fönster så känns det som att det blåser storm, och om man eldar så försvinner värmen nästan på en gång.. Nu när det är så kallt så kan det ju vara trevligt om värmen stannar kvar inomhus så att man slipper frysa om fossingarna.. Så vi har i alla fall fått ett prisförslag så nu ska vi bara fundera lite. Fråga pappa om råd också, för han är nog lite bättre på det där med fönster än vad vi är.

Annars så har jag varit ute på långpromenad i det vackra vintervädret! Det är faktiskt inte så dumt med vinter. Och idag var det så där härligt frostigt! Ni vet när det blir som snöstjärnor på alla träd och buskar. Då är det mysigt tycker jag. Så jag passade även på att låna Patriks 35 millimeters objektiv och fotade lite. Jag älskar verkligen hur bilderna blir med ett fast obejtiv. Jag skulle vilja ha mitt eget men jag skulle istället vilja ha det som är lite större, 50mm.

Imorgon ska jag faktiskt få komma till pappas jobb och hjälpa honom med lite papper. Det ska bli kul. Men jag har lite ont i magen.. Jag vet inte vad som väntar. Hoppas folk är snälla på hans jobb, hehe.

Nu ska jag ta och förbereda mig mentalt inför morgondagen. Hej hej hej så länge!

Bild från dagens promenad



Klipp klipp
Publicerat den

Idag åkte jag till Lillkyrka för att hälsa på min vän Cecilia. Vi hade bestämt att hon skulle få klippa mitt hår lite eftersom att topparna var så slitna. Väldigt snällt av henne tycker jag. Det hade varit roligare om vi kapade av mitt hår med rakapparat bara för att få se folks reaktioner.. Men både jag och Cissi kom fram till att det var nog bäst om vi bara tog topparna..

 

Cissi hade även varit duktig och bakat kolakakor. Dom var supergoda! Så det blev en mini-fika med te, kolakakor och vindruvor som jag köpte med mig från coop. Jag blev så sugen på vindruvor så jag var tvungen att svänga in i matbutiken en snabbis innan jag for ut till Lillkyrka.

 

 


Nu ska jag laga lasagne!

 




Bokförsäljning
Publicerat den

Idag åkte jag bussen in till Enköping för första gången på länge. Det var trevligt faktiskt. Det är rätt skönt att bara kunna sitta där och koppla bort allt och lyssna på musik. Dessutom så behövde jag bara betala 24 kronor istället för 45 eftersom att busschauffören trodde att jag var ett barn! Eller han kanske trodde att jag var ungdom men han sa i alla fall "Barn?" och sen så knappade han in 24 kronor innan jag ens hade hunnit svara.. Så det var ju snällt.

Jag mötte i alla fall upp Cissi! Det var awsome som vanligt! Vi hade bestämt att vi skulle gå till komvux för att sälja våra gamla böcker. Jag lyckades sälja 3 av 5 så jag är oerhört nöjd. Så om det är någon som behöver en rättskunskapsbok eller en bok om affärsjuridik så är det bara att slänga in en kommentar.. Det var nämligen dom två böckerna som blev kvar.

Efter försäljningen så begav vi oss ner på stan för att äta lite lunch och eftersom att både jag och Cissi har bestämt oss för att vara hurtiga och nyttiga så blev det en ceasar-sallad på Sallad och Sånt. Det var faktiskt mycket gott och det var härligt att vara lagom mätt när man lämnade bordet istället för megamätt.

Nu blir det Handbolls EM. Sverige-Serbien.

Avslutar med en bild på coola Cissi!



Tisdag 17 Januari
Publicerat den

Idag har jag ringt runt till en massa matbutiker i Enköping och Stängnäs och frågat om dom söker personal.. Men INGEN verkar söka personal.. Men dom flesta sa att jag skulle komma förbi med ett CV i alla fall. Man vet ju aldrig, det kan ju faktiskt dyka upp jobb.. Imorgon ska jag försöka ringa runt till fler företag hade jag tänkt.
Annars så har det inte hänt så mycket idag, förrutom att mina bihålor har irriterat mig så sjukt mycket! Hela min vänstra ansiktshalva känns helt bortdomnad. Jag ringde husläkaren och dom sa att så länge jag inte hade feber så ska det gå över av sig självt. Men jag börjar bli lite trött på att vara förkyld nu.. Är nämligen inne på tredje veckan. Jag får hoppas att det känns bättre i morgon.

Jag har även tvättat lite mer idag. Så snart är allt jag hade med mig till England tvättat. HÄRLIGT! Även om inte allt var använt så kände jag att jag var tvungen att tvätta allt. Det luktade ju liksom inte "hemma" om kläderna längre, hehe.

För övrigt så längtar jag efter våren!!! Jag vill vakna till fågelkvitter på morgonen! Men vi får nog vänta med våren ett tag antar jag. Men om det nu ska vara vinter så tycker jag faktiskt att det ska vara lite mer snö. Jag vill göra en snögubbe! Det var så länge sedan..

Imorgon ska jag nog boka en klipptid. Behöver kapa håret lite.




Äntligen hemma i underbara Sverige!
Publicerat den

Igår fick jag äntligen komma hem från den hemska au pair familjen.
Klockan 4 på morgonen klev jag upp för att klä på mig och packa i det sista i resväskorna. Klockan kvart över fem gick flygbussen från Chippenham till Heathrow airport och vid tio i fem så blev jag skjutsad av värdpappan till hållplatsen. Han packade ur mina väskor och sa hej då. Jag frågade om han inte kunde stanna tills bussen hade kommit så att jag kom med rätt buss till flygplatsen. Men nej då.. Han var trött och ville hem och sova. Så han lämnade mig där alldeles själv, med mina två resväskor innehållande mina ägodelar.. Och på gatorna runtikring gick det omkring hemlösa människor och olika gäng med obehagliga människor. Jag tror aldrig jag har varit så rädd som jag var då.. Jag kunde ju ha blivit rånad eller vad fan som helst!! Som tur var så dök det upp en till som skulle med samma buss och då kändes det inte lika läskigt i alla fal.. Men att man gör så?! Lämnar en tjej helt själv på gatan bland massa lodisar och fullisar?! Dom brydde sig verkligen inte ett dugg! Och det är så skönt att jag har fått komma hem! Jag har verkligen världens bästa föräldrar som hjälpte mig att komma hem.

Jag hoppas att den familjen inte hittar nån ny au pair! Stackars den i sådana fall.


I morgon ska Patrik och jag hälsa på Mathias och My för att titta på hockey. DIF-Timrå. Det är även handbolls EM samtidigt så vi får väl zappa mellan kanalerna antar jag.





Att vara au pair varade inte länge..
Publicerat den

Igår pratade jag med STS på telefonen om att jag inte trivdes hos min värdfamilj. Att dom inte brydde sig om en.. Jag fick äta skälv och jag fick aldrig någon riktig introduktion som jag var lovad av familjen. Denna vecka har rent ut sagt varit ett helvete!
Jag talade i alla fall om för värdmamman att jag tyckte att jag borde få en introduktion och att hon skrev ett tydligt schema till mig. Då berättade hon att det är så här det fungerar i hennes familj och om det inte passar så fick jag åka hem.. Jag började därför titta på olika flighter till nästa helg eftersom att det är lite billigare längre fram i tiden.. Jag kände direkt att jag ville härifrån! Och i morse skulle jag gå ner och berätta vilka dagar jag kunde tänka mig att flyga hem. Då säger mamman att eftersom att du inte vill vara här kan du lika gärna åka hem imorgon. PANIK?!
Jag blev helt förstörd och jag ringe mamma och pappa på skype som hjälpte mig med pengar så att jag kunde boka en flight till imorgon.
Så imorgon flyger jag hem!!! Jag har aldrig varit så lättad i hela mitt liv.. Dom ville dessutom inte skjutsa mig till flygplatsen så jag bokade en bussbiljett också. Så jag hoppas att allt går som det ska imorgon. Att jag kommer fram till rätt terminal och att vikten på väskorna stämmer.
Och imorgon fyller även min älskade Patrik år också! <3 Så det känns extra bra att faktiskt få komma hem i morgon!

Jag har redan checkat in och det är bara att hämta boarding passet på flygplatsen.

Imorgon börjar livet! För jag ska nämligen skaffa mig ett heltidsjobb har jag bestämmt! Så om det är nån som vet med sig att det finns en tjänst ledig någonstans så får ni gärna höra av er!

HEJ DÅ ENGLAND och HEJ ÄLSKADE SVERIGE!



Att inte vara stark nog
Publicerat den

Idag gick jag upp vid halv 8. Mamman i huset börjar inte jobba förrän två idag så idag är det bara ett arbetspass på kvällen som gäller.
Att vara borta från allt man älskar är så fruktasnvärt omtumlande.. Värdfamiljen vill inte lära känna mig. Jag leker med barnet på morgonen och på eftermiddagen och så fort mamman kommer hem så får jag anvisningar om att jag kan gå upp på mitt rum för att jag inte behövs just då..
Jag får äta helt själv eftersom att föräldrarna äter vid 9 på kvällen. Jag har inget tydligt schema på vad jag ska göra om dagarna. Men det verkar bara som att dom behöver mig till barnpassning morgon och kväll.

Idag ska jag försöka ta mig ut på stan och kika runt lite. Aktivera mig själv. Kanske även äta någonting på en restaurang. Jag har även skickat ett mail till STS för att se vad dom säger om min situation. Jag hoppas jag får svar snart. 

Jag är inte stark nog.



Första arbetsdagen!
Publicerat den

Idag var det min första arbetsdag.
Jag gick upp klockan 6 i morse för att vänta på att barnet skulle vakna. Mamman och Pappan lämnade huset vid sju på morgonen. Så mellan klockan 7 och 9 var mina första timmar. Vi åt frukost och sen så lekte vi tills Nannyn kom för att ta över under dagen.
Nannyn slutade kl 15:30 och då tog jag över tills mamman kom hem. 
Barnet är i alla fall oerhört snäll. Han grinar lite ibland eftersom att han håller på att få tänder. Men då är det bara att göra en ful grimars och så skrattar han.

Utöver mina få arbetstimmar så har jag varit runt och kikat lite i centrum idag. Det kändes lite svårt att hitta hem. Allt såg likadant ut.
Jag köpte jag mig en kalender för £1. Det är typ 11 kronor, så det var rätt så billigt :P Dessutom så åt jag lunch på subway. Så nu vet ni det.

Så det har varit en rätt så bra dag. Morgondagen ser ungefär likadan ut. Fast istället för att vandra runt i stan ska jag till gymmet och kika lite. Vi skulle bestämma en introduktions-dag.

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige!




Hej allesammans!
Publicerat den

Nu är dag två här.. Och allt är konstigt. Jag får ingen information om någonting fast jag frågar. Det enda jag vet är att jag idag ska till gå till gymmet och skriva på papper så jag kan få ett gymkort.

Ni får ursäkta att jag verkar negativt inställd, men det här känns inte bra.. Jag har fått en helt annan uppfattning om familjen än den jag hade när jag skypade med dom första gången.. Jag ska ge det en månad till att börja med! Så får vi se hur det känns sen. Det tar väl kanske ett tag innan man kommer in i det hela.. Men det hade varit skönt om man kunde få lite mer info, hehe. Jag får väl vara ihärdigare när jag frågar antar jag..

Och jag är så jäkla kass på engelska! Jag stammar och pratar svengelska! Igår när dom pratade med mig så svarade jag "jaha" och "se där ja"!! Är jag dum eller!?

Det finns inte en enda spegel i huset förresten!Så jag undrar hur jag ser ut idag. Det var svårt att sminka sig och fixa håret. Haha.

Nu ska vi strax iväg och göra ärenden mamman, barnet och jag.. Jag vet fortfarande inte riktigt vad för ärenden men det visar sig. Vi ska till gymmet i alla fall. Så mycket vet jag..

Tack för kommentarerna förresten! Kram på er!



Första dagen i England
Publicerat den

Och idag har varit den jobbigaste dagen någonsin! Så enormt mycket tårar! Jätte jobbigt. Flygningen gick i alla fall bättre än vad jag trodde. Värdfamiljen hämtade upp mig och vi åkte hem till deras hus i Chippenham. Det är rätt så mysigt inomhus, men oerhört kallt. Det känns som om fönstret står på vid gavel här där jag sitter. Familjen verkar i alla fall snäll. Det kommer nog bli bra. Men jag har fortfarande en obehagskänsla i magen.. Hoppas den går över snart. Nu hinner jag inte skriva så mycket mer, för nu blir det tydligen middag på puben som ligger bredvid. Hej hopp så länge.



1 Januari 2012
Publicerat den

Nu har jag verkligen varit dålig på att blogga!
Nu är det i alla fall ett nytt år!
Om en vecka åker jag till England! Det är bara sju dagar kvar! Helt sjukt!
Det är så mycket som måste göras denna vecka. Jag måste tvätta som en tok så jag får med mig alla viktiga kläder. Imorgon ska jag även försöka att provpacka väskan.. Det känns som om jag kommer packa i och ur den där väskan hela veckan.

Jag ska uppdatera bättre om hur det går.
Nu ska jag pussa och krama lite på min pojkvän!

(bilderna är från WeHeartIt.com)